Elena Mellingen

Bikinifitness, jeg?

 • Publisert: 22.08.2017, 20:43
 • Kategori: Trening
 • Idag er den store dagen hvor jeg kan fortelle hva mine planer for de neste månedene er. Som dere ser på overskriften, vil dette handle om min reise mot bikinifitness. 

  Så lenge jeg kan huske har jeg alltid synes at bikinifitness var for "mannete-damer". Før likte jeg ikke hvordan fysikken til de jentene som stod på scenen var, og jeg forstod ikke hvorfor de i det hele tatt gadd gjøre noe slikt.. "det ser jo så dumt ut". Det er vell knapt et år siden jeg sa det sist, men nå derimot -klarer jeg ikke slutte å tenke på om jeg en gang får muligheten til å stille selv. 

  De siste årene har gått gått en del ned i vekt. Pr dags dato, så har jeg gått ned ca.11 kg på tre år. Det første året gikk jeg ned mest, bare i løpet av noen få måneder hadde jeg mistet hele 7kg. Jeg gikk fra å spise snop, chips og drikke brus hver dag, til å begynne å kutte ned på sukkerinntaket mitt og bli mer oppmerksom på hva jeg spiste og hvor mye aktivitet jeg var i.

  Det andre året var da jeg begynte å bli interessert i å trene på treningsstudio. Jeg var der ikke så ofte fordi jeg var usikker på hvordan jeg skulle gjøre ulike øvelser, og ble derfor mer opptatt av å rulle på en ball mens jeg var på mobilen. Jeg var støtt og stadig innom treningssenteret, og ble litt og litt mer kjent med maskinene som var der og jeg prøvde meg mye frem. 

  Et halvt år gikk, og jeg bestemte meg for å kjøpe mine første PT-timer. Heldige som jeg var, fikk jeg en PT som var utrolig flink, motiverende, snill og morsom. Hun lærte meg mye om å kjenne etter i ulike muskelgrupper når jeg utfører en øvelse, og jeg ble raskt flink i både markløft, knebøy og mange andre øvelser. Etterhvert som tiden gikk ble jeg mer og mer selvsikker på treningsstudioet, og nå tørr jeg å prøve meg frem uansett hvilke øvelser det skulle gjelde. 

  Jeg fikk min første kostholdsplan, og ble veldig glad i å lage mat og sunn bakst. Jeg eksprimenterer hele tiden med nye oppskrifter, og har funnet mine favoritter! Det er så lett å lage en smakfull, livlig og sunn matrett, om man bare vet å bruke ressursene man har. Jeg elsker mat, og spiser nesten hele tiden, da er det ekstra kjekt å spise noe som ser skikkelig digg ut. 

  Det siste året har øynene mine åpnet seg for den omfattende konkurransen i bikinifitness. Jeg er fascinert over hvordan kroppen kan endre seg, og hvilken fysikk man kan oppnå, bare av å trene og spise riktig. Jeg tenker ikke lenger at det ser dumt ut, men at de damene som klarer å oppnå denne fysikken er helt rå! 

  Så, for cirka en måned siden kontaktet jeg Christine Kamphaug på mail. Hun jobber for en online coaching som heter StrongBody. På et få timer var avtalen i boks, og en uke etter tok jeg mitt første steg på veien mot bikinifitness. Jeg fikk en tilpasset mat- og treningsplan, som skal få meg ned i fettprosent og opp i muskelmasse de neste to-tre månedene, slik at jeg er klar for å bli med i et team i november. Målet er å stille for et team som heter Kaliber, da får jeg også forsette å ha Christine som min coach, helt frem mot scenen. 

  I november er altså det som kalles et "uttak til team". Det vil si at jeg skal møte på Kaliber gym og bli vurdert, mens jeg står i bikini, for om kroppen min er klar for å bli med på veien mot konkurransen. Om jeg får grønt lys, begynner jeg på en ny og annerledes diett enn den jeg går på nå. Jeg vil sannsynligvis ligge på et lavere kaloriunderskudd, slik at så mye fett som mulig slipper før jeg skal stille. Jeg vil også få en ny treningsplan, for å øke enda mer i muskelmasse. 

  Om jeg vil nå målet mitt allerede så fort er jeg usikker på. Men det blir uansett til at jeg stiller i løpet av 2018. Målet med konkurransen for min del, er ikke pallplassering første gang. Jeg vil bare klare å i det hele tatt bli med i konkurransen. Det vil ta mye lenger tid å trene meg til en fysikk som er bra nok for pallplassering, enn den tiden jeg har nå frem mot min første gang på scenen. Jeg kommer nok til å drive på med dette i mange år fremover, og jeg gir meg ikke før jeg har komt på pallen. 


  Så da var den "store hemmeligheten" ute, og jeg håper dere er like spente som meg!
  Håper dere vil følge meg på veien min videre, og at dere vil støtte meg♥


  ♥♥
  Med dette innlegget ønsker jeg også å si at jeg gjør dette av interesse, det er ikke noe jeg føler meg presset til å gjøre pga dagens samfunn - hvor man skal ha en "sånn og sånn" kropp for å bli likt og akseptert. Trender kan være en skummel greie, og fitness har blitt en veldig stor trend.Jeg har aldri sett på meg selv som veldig tjukk eller feit, men når jeg la mye på meg så ble jeg veldig ukomfortabel i egen kropp. Jeg mistet selvsikkerheten min, var mye syk, alltid slapp og følte meg alltid litt "uggen". Med å starte å trene fikk jeg ikke bare en sunnere kropp, men jeg ble mye mer selvsikker, og innsiden av kroppen min har det mye bedre nå som jeg får i meg riktig næring. Jeg har et sunt forhold til kosthold og trening, og det er det jeg ønsker å vise. Selvom bikinifitness sees på som en ekstremsport, så er det forskjellige måter å nå målet på for alle -og det er veldig viktig å huske! Jeg ønsker ikke å ytre kroppspress. 
  ♥♥

 • Publisert: 22.08.2017, 20:43
 • Kategori: Trening
 • 6 kommentarer
 • hits