Elena Mellingen

OPPSKRIFT, SUNN HAMBURGER

 • Publisert: 30.08.2017, 18:53
 • Kategori: Matglede
 • Om du leste riktig? JAVISST! :-D

  Hamburger er noe jeg alltid har forbundet som usunt, noe man skal kose seg med bare i helger. Vell, jeg elsker hamburger og kunne gjerne spist det hver eneste dag. Så nå har jeg altså realisert denne drømmen, og spiser det når jeg vil. Eneste forskjell er at denne er sunnere enn vanlig burger, men den smaker helt sinnsykt godt :-D

  ♥OPPSKRIFT HAMBURGERBRØD♥
  400g fullkorn hvetemel
  100g speltmel
  1/2 pose tørrgjær
  Klype salt
  2dl melk
  1dl vann
  50g meierismør i terninger (romtemperert)

  Bland det tørre sammen i en bolle. Varm melk og vann i en kjele til 37-38*C. Hell væsken i det tørre, og start med å elte deigen (helst i kjøkkenmaskin på medium fart). La deigen elte i 10 minutter, før du tilsetter smøret. Når smøret er i så lar du det elte i 10minutter til.
  Når du har eltet ferdig vil du ha en fin og elastisk deig. Elt litt for hånd og legg deigen i en bolle som er smurt med litt nøytral olje. La den heve i 30-60minutter (gjerne på varmt gulv eller lignende).
  Når deigen har hevet, så legg den på en benk og press ut luften. Rull den til en pølse og del opp i baller (ca 100gr hver ball). Sett de på et stekebrett, press dem litt ned, og la dem heve i 30minutter til.

  Stekes så på 200*C i 12 minutter.

  ♥OPPSKRIFT BURGERE♥
  En pakke karbonadedeig
  To egg
  Salt
  Pepper 

  Mos karbonadedeigen med en gaffel eller noe lignende, rør inn to egg, klype salt og pepper. 
  Form karbonader med to spiseskjeer, og stek dem på begge sider på høy varme i et minutter per side. Stek så på middels varme til de er gjennomstekt. 

  Brødene ser kanskje litt tørre ut, men det er de absolutt ikke! De er veldig saftige, og en stor favoritt i dette huset.
  Topp med det du vil av grønnsaker og sukkerfri ketchup, og lag gjerne hjemmelaget dressing! Dressingen kan lages lett av noen spiseskjeer rømme, litt tomatpure, salt, pepper, dill, lett majones, og andre krydder om du vil! Jeg bruker en del hvitløkskrydder, fordi jeg elsker hvitløk♥ 

  Ser det godt ut?

  TIPS ; Hamburgerbrødene funker også fint som rundstykker! Kjempegodt med ost, skinke og salat.

 • Publisert: 30.08.2017, 18:53
 • Kategori: Matglede
 • 0 kommentarer
 • Sunn frokost, med sjokolade

 • Publisert: 18.08.2017, 09:44
 • Kategori: Matglede
 • Nam! Nå har jeg nettopp slukt frokosten jeg lagde isted. Det var såå godt. 

  Dette er da havregrøt, som er gjemt godt under et stort lag med Propud med sjokoladesmak og banan! Skikkelig digg start på dagen, da jeg får tilfredsstilt søtsuget mitt haha..neida (joda)! Men i dette måltidet fikk jeg ihvertfall i meg trege karbohydrater, sunt fett og masse proteiner. Hvorfor spise en tørr brødskive når du kan spise denne sunne og gode saken, som inneholder alt du trenger av næringsstoffer. 
  Her er oppskrift for de som ønsker en skikkelig digg start på morgenen ; 

  40g havregryn
  1-1,5dl vann/melk
  90g banan
  Evnt sukrin og kanel
  100g Propud

  Start med å koke havren i vann/melk, sammen med 70gram most banan. La det koke opp, for å så la det småkoke på middels varme i 2 minutter. Hell grøten over i en skål, og topp gjerne med sukrin og kanel. Avslutt med å legge 100g Propud på toppen, sammen med 20g banan.
  Resten av Propud'en som er i boksen, kan du gjerne bruke som et mellommåltid mellom frokost og lunsj!

  Nå skal jeg få unnagjort ukens siste styrketrening! 

  Ha en fin dag♥

 • Publisert: 18.08.2017, 09:44
 • Kategori: Matglede
 • 1 kommentarer
 • hits